Zúgolódnak a szolnokiak – miért mennek el a buszok percekkel a menetrendi idő előtt?

Megosztás

Többen is arról panaszkodnak, hogy a buszsofőr (még szemkontaktus esetén is) annak ellenére nem veszi fel a járműhöz siető utast, hogy a menetrend szerint még hosszú percek múlva kellene csak odaérnie. Máskor pedig nem jön a járat. Vegyesek a tapasztalatok a szolnoki buszközlekedésről.

Mercédesz felháborodva tette közkinccsé a közösségi médiában, ami vele esett meg Szolnokon csütörtökön délelőtt. “Oké, hogy percekkel előbb elmegy a 6-os, ami eleve szökőévente jár. De mikor fut az ember és integet a sofőrnek, hogy 1 méterrel a buszmegálló után vegye fel, mert a következő 2 óra múlva jön, és az nemlegesen int, az nonszensz, és gusztustalan viselkedés. Mi utasok, mikor kezdünk sztrájkba?” – tette fel a kérdést Mercédesz.

Petra is megerősítette, hogy szinte teljesen ugyanez történt meg vele nemrég. A szituáció nagyjából ugyanígy zajlott, csak a buszsofőr rá se nézett. “Azért ennyire bunkónak lenni már csúcs” – tette hozzá Petra. Más eset is előfordult, itt legalább a buszvezető megállt, igaz, beszólt. Ebben a történetben Edina ment a buszhoz, ami eleve “sietésben” volt, ezért kicsit szaladósra fogta, szerencsére észrevette őt a sofőr, de odaszúrt neki a felszálláskor, hogy hát talán kicsit gyorsabban, haladni kellett volna. Edina nem akart már vitatkozni, hogy “egyébként meg kb 5 perccel hamarabb jött” mint a kiírás. Tehát nem 1-2 perccel.

Krisztina megerősítette, hogy a szandai járaton és a 6-os vonalán egyáltalán nem egyedi eset. “A 6-os vonalán ez sajnos többször megtörtént már az én gyermekemmel is. Egyszerűen elment mellettük a buszmegállóban. Amúgy érthetetlen, ilyenkor mi játszódik le egy ilyen emberben” – tette fel a költői kérdést Krisztina. Anett sem járt jobban. Ő kedden reggel a 36-os járatra nem tudott felszállni, “az sem érdekelte, hogy a megállóban állok, begurult, meg kigurult, de nem is lassított” – fogalmazott Anett.

Ehhez pedig egy ijesztő adalék érkezett Tündétől, ami talán sok mindenre választ ad. “Az ilyen sofőröknek 2 típusa van: az egyik az, aki már járt úgy, hogy felvett/letett valakit megállón kívül jószívűségből, és az illető egy rossz lépéssel kitörte a lábát/nyakát/akármijét, a másik pedig az, aki még véletlenül se akarja megkockáztatni, hogy így járjon. Ugyanis ilyenkor csak és kizárólag a sofőr lesz a bűnös, őt vonják felelősségre. Éppen ezért igazából tilos is ilyet csinálni. A sofőr csak a szabályok szerint járt el.”

Azért akadt jó tapasztalat is. “Én tegnap az Ady út sarkától “szaladtam” 70 évesen az 1-hez. A sofőr már becsukta az ajtót indult volna ki, mikor észrevett. Kinyitotta az ajtót és türelmesen megvárt.Emberségből jeles. Köszönöm! Ilyen is van, bízzunk benne hogy ilyen a legtöbb sofőr. A rosszat valahogy gyakrabban véleményezzük. Kell a jót is” – írta Edit.

Ezek után tegyen igazságot mindenki magában.

Kapcsolódó cikkek